top of page

Yoga (3-12 ani)

Alege să menți și să dezvolți sănătatea fizică și emoțională a copiilor cu exerciții de  detensionare și dezvoltarea unei posturi sănătoase prin joacă și mișcare.

 

Într-un cadru adaptat si dezvoltat sub forma de poveste cu origini in sistemul yogic, copiii se disciplinează printr-o structură repetitivă, încep să integreze atenția în interiorul corpului, descoperă capacitățile fizice, experimentează sentimente prin jocuri si posturi curajoase.

Ce misiune au atelierele de yoga pentru copii

Atelierul își propune menținerea si dezvoltarea sănătății fizice și emoționale a copiilor prin exerciții de respirație, detensionare prin mișcare și joacă.

Ce conține ora

Clasele de yoga sunt interactive, copiii participă activ pe tot parcursul orei la jocuri, sunt încurajați să descopere singuri mișcări de încălzire, posturi, să inventeze povesti.

Uneori orele au și temă, spre ex: curajul, încrederea în sine, exprimarea sentimentelor, disciplina, etc.

Ora de yoga se desfășoară în mai multe etape.
Încălzirea, care are rol de a pregăti corpul pentru posturile de yoga.

O parte din oră este rezervată posturilor de yoga în care învățăm secretele din spatele filozofiei yoga adaptată pentru copii.

Stretching în echipă și o activitate de câteva minute de păstrare a tăcerii în care  cei mici uneori ascultă o poveste cu tâlc.

Relaxarea, o meditație ghidată ce propune conștientizarea corpului și dezvoltarea simțurilor.

Concluzie

Prin joacă și posturi adaptate vârstei copiilor se urmăresc: creșterea flexibilității corpului, coordonarea mișcărilor, dezvoltarea echilibrului și a orientării spațiale, cooperarea între copii, dezvoltarea imaginației prin realizarea de povesti etc.

bottom of page